kinderkledingmaatjes

728x90Banner Wintersale

Betrouwbaarheid kinderkledingwinkels

Een van de belangrijkste reden die mensen opgeven voor het niet graag doen van online aankopen van kinderkleding is dat ze twijfelen over de betrouwbaarheid. Er zijn echter een aantal zaken waaraan je de betrouwbaarheid van een online kinderkledingwinkel kunt achterhalen.

Keurmerk

Hieronder zie je enkele keurmerken die je vaak op online kinderkledingwinkels tegen zult komen.

Er zijn tegenwoordig echter zo veel keurmerken dat de overhoud een keurmerkentoets in heeft gesteld. Hiermee wordt de kwaliteit van de keurmerken gewaarborgd (eigenlijk een soort keurmerk voor een keurmerk ;)).

Een goed keurmerk voor kinderkledingwinkels waarborgt onder andere:

 • Dat de kinderkledingwinkel voldoet aan de eisen voor veilige betaalmethodes;
 • Dat je een bepaald bedenktijd termijn van bijvoorbeeld 14 dagen hebt;
 • Dat de kinderkleding winkel een platform heeft voor onafhankelijke klachtenbehandeling;
 • Dat er makkelijk contact op te nemen is met de kinderkledingwinkel;

Beveiligde verbinding

Bij de overdracht van data is het belangrijk om dit via een beveiligde verbinding te doen. Dit moeten de online kinderkledingwinkels zelf regelen. Je wilt uiteraard niet dat je adresgegevens of betalingsgegevens via een niet-beveiligde verbinding bij derden bekend wordt.

Dit is dan ook vaak een eis voor het behalen van een keurmerk; dat alle gegevens die overgedragen worden vanaf de klant, via een beveiligde verbinding gebeurd.

Herkennen van een beveiligde verbinding

Als consument kun je een beveiligde verbinding het beste herkennen aan de browserbalk. Bij een niet-beveiligde verbinding zie je ‘http://’ in het internetadres en bij een beveiligde verbinding staat er ‘https://’.

Het is wel belangrijk om te weten dat een beveiligde verbinding slechts nodig is op het moment dat je gegevens uit gaat wisselen met een website, zoals het invoeren van adresgegevens of het doen van online betalingen via internet. Dit is de reden dat je vaak in eerste instantie ‘http://’ in de browserbalk ziet staan, maar dat dit veranderd in ‘https://’ op het moment dat je gegeven gaat uitwisselen.

Een beveiligde verbinding is in verschillende browsers of verschillende manieren te herkennen:

 • Een beveiligde verbinding in Internet Explorer is te herkennen aan het slotje voor de adresbalk.
 • Een beveiligde verbinding in Firefox is te herkennen aan ‘https://’ in de adresbalk van de browser.
 • Een beveiligde verbinding in Google Chrome is ook te herkennen aan ‘https://’ in de adresbalk.

 Veilig betaling

Er zijn tegenwoordig gelukkig veel veilige methodes om je online kinderkleding te betalen. Hieronder zullen we de meest gangbare methodes samen met hun valkuilen bespreken.

1. iDeal

IDeal is een veilige manier van betalen. Het gaat via uw eigen internetbankieren en het is over het algemeen dan ook net zo veilig als internetbankieren. Naast dat het veilig is, is het ook een erg snelle methode van betalen, je hoeft je niet opnieuw bij een service aan te melden om een betaling te voldoen.

Een betaling via iDeal kunt u niet gemakkelijk ongedaan maken en de betaling is met iDeal niet per definitie verzekerd. Kijk dus altijd goed naar de gehele betrouwbaarheid die de winkel uitstraalt voordat u een betaling via iDeal doet.

De kinderkledingwinkels in onze sectie…. Hebben wij voor u op betrouwbaarheid geëvalueerd en dit zijn betrouwbare winkels met veilige betaalmethodes.

2. Credit card

Betalingen direct via credit card zijn minder veilig. Je gegevens zijn niet gekoppeld aan een transactie, waardoor deze gegevens zonder je toestemming gebruikt kunnen worden.

3. Paypal

Paypal is veilig en heeft verschillende aankoopverzekeringen tot €1000,- voor Marktplaats en Ebay

4. Vooruit betalen

Vooruit betalen is zo veilig als de methode die u kiest voor het vooruit betalen (vaak doen mensen dit via internetbankieren).

5. Acceptgiro

Je kinderkleding betalen met acceptgiro is misschien nog wel het meest veilige en

Tip: bekijk de website Veilig bankieren van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees ook meer over online betaalmethoden op onze pagina over deze betaalmethoden.

Je eigen gevoel

Het is misschien nog wel het meest belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. Heb jij het gevoel dat je te maken hebt met een louche, onbetrouwbare kinderkledingwinkel, luister hier dan naar. Vaak heb je het bij het juiste eind. Er zijn genoeg andere online kinderkledingwinkels waar je je aankopen kunt doen, dus kijk dan gewoon even verder. Als je het niet vertrouwd, bel ze dan bijvoorbeeld even (als er al contactinformatie op de website aanwezig is). Door te bellen kun je al snel een goede indruk krijgen van de betrouwbaarheid van een online kinderkledingwinkel.

Zoeken op Google

Als je geen goed gevoel hebt bij een bepaalde online winkel die kinderkleding verkoopt, dan is het een goed idee om even te zoeken op internet. De meeste mensen gebruiken hiervoor de zoekmachine Google.

Negatieve reacties

Als je zoekt op een bepaalde kinderkledingwinkel, krijg je allerlei resultaten waaruit je zou kunnen afleiden of een winkel betrouwbaar is of niet. Je kunt bijvoorbeeld reacties vinden van andere mensen over een bepaalde winkel. Als deze reacties veelal negatief zijn, kun je hier natuurlijk een conclusie uit trekken over de service of betrouwbaarheid van de online kinderkledingwinkel waar jij op zoekt.

Zoek bijvoorbeeld in Google maar eens op ´kadoshop.nu´. Behalve de site zelf die je als eerste resultaat zult zien, zie je daaronder een aantal negatieve reacties. Deze variëren van niet ontvangen bestellingen tot zeer lang wachten op retourneren van geld bij het terugzenden van bestellingen.

Als een shop ontzettend veel negatieve reacties krijgt kun je natuurlijk twijfelen over de betrouwbaarheid van deze online kinderkledingwinkel. Gelukkig zijn er niet veel voorbeelden van onbetrouwbare kinderkledingwinkels, maar heb je geen goed gevoel bij de shop, kun je het zo altijd even dubbelchecken.

Service en garantie

Ook kun je bekijken of de online kinderkledingwinkel een gedegen serviceafdeling heeft of een eigen garantieregeling. Veel winkels hebben geen eigen garantieregeling en dan krijg je als je geluk hebt alleen fabrieksgarantie. Zonder een eigen serviceafdeling is het erg moeilijk nog met de online winkel te schakelen nadat je de aankopen eenmaal gedaan hebt.

De wet kopen op afstand

Wel heb je juridisch gezien bij het online aankopen doen van kinderkleding altijd recht op een zichttermijn van 7 dagen (behalve op kinderkleding die speciaal voor u op maat is gemaakt). Binnen dit zichttermijn kun je de kleding altijd terugsturen naar de online winkel en dan moeten zij jou het aanschafbedrag retourneren. Dit heet de wet ‘Kopen op afstand’.

Overige zaken om op te letten

Om achteraf je bestelling te kunnen overleggen als dit nodig is of om niet voor ongewenste verrassingen te komen staan zijn er nog een aantal dingen waar je op kunt letten bij het doen van online aankopen.

 • Druk geplaatste bestelling af! Zo heb je altijd je bewijs van betaling achter de hand;
 • Laat je computer tijdens shoppen niet onbeheerd achter! Zo kan niemand stiekem met je betalingsgegevens aan de haal;
 • Kijk goed naar de verzendkosten en eventuele andere kosten voordat je de koop afrond! Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan;
 • Beveilig je eigen systeem! Als je systeem niet goed beveiligd is kunnen mensen via virussen of jouw betalingsgegevens misschien achterhalen;
 • Gebruik een goed wachtwoord voor je aangemaakte account! Zo kunnen mensen niet gemakkelijk je accountwachtwoord achterhalen en waardevolle gegevens van je te pakken krijgen.
 • Sla geen betalingsgegevens op (zoals credit card, e.d.), zeker niet als je eigen pc niet goed beveiligd is.

Wil je dit lijstje op je eigen site plaatsen? Dat mag, maar neem dan wel even een linkje op naar dit artikel: https://www.kinderkledingmaatjes.nl/informatie/over-kinderkledingwinkels/betrouwbaarheid-kinderkledingwinkels/.

Laat een berichtje achter

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!