kinderkledingmaatjes

728x90Banner Wintersale

Online kinderkleding kopen – waarom?

In dit artikel zullen wij je uitleggen waarom het tegenwoordig verstandig is om ook naar de online aankoop van kinderkleding te kijken.

De belangrijkste redenen die mensen vaak noemen zijn dat je niet het huis uit hoeft en dat je de kinderkleding aankopen 24/7 kunt doen. Uit een onderzoek van beslist.nl blijken buiten deze twee aspecten echter nog een aantal andere zaken die het voordeel van online kopen toelichten.

Hieronder zullen we 7 van deze redenen uitlichten:

  1. Lekker thuis shoppen
  2. 24/7 aankopen doen
  3. Voordelige kinderkleding
  4. Makkelijker vergelijken
  5. Groot en ruim assortiment
  6. Goede aanbiedingen
  7. Wat vinden anderen?

 

Lekker thuis shoppen (68%)

thuis shoppenTegenwoordig hebben mensen het druk genoeg en kunnen vaak geen tijd vrijmaken om met hun kinderen naar de stad of het winkelcentrum te gaan. Dit kost al snel 20-30 minuten reistijd heen en nog eens deze tijd om weer terug thuis te geraken. Daarnaast kost het vaak minder tijd om iets online te kopen omdat je vaak gerichter kunt zoeken om te kinderkledingwinkels.

Uit onderzoek blijkt dat 68% van de ondervraagden dit een goede reden vonden om online aankopen te doen.

24/7 aankopen doen (67%)

24/7 kinderkleding bestellenIn veel huishoudens werken tegenwoordig beide ouders. Dit betekent dat je doordeweeks vaak van 8 tot 18 uit huis bent en het ´s avonds en in het weekend al druk genoeg hebt met het huishouden. Dit laat weinig tijd over om tijdens openingstijden van de offline kinderkledingwinkels je aankopen te kunnen doen.

Dit is de voornaamste reden dat 67% van de ondervraagden dit een voordeel vonden voor de aanschaf aankoop van kinderkleding.

Voordelige kinderkleding (62%)

goedkope kinderkledingOnline kinderkledingwinkels hebben vaak als voordeel dat ze aanzienlijk minder kosten hebben om hun winkel draaiende te houden. Zo hoeven ze bijvoorbeeld geen locatie te huren, geen winkel in te richten en hebben ze minder personeel nodig om klanten in hun aankopen te begeleiden. Dit betekend dat ze qua prijs zeer concurrerend zijn ten opzichte van de offline kinderkledingwinkels.

Uit onderzoek blijkt dat het online kopen van kinderkleding 5-20% goedkoper kan zijn. Zeker met de vele online aanbiedingen bij kinderkledingwinkels, die je tegenwoordig kunt vinden op internet.

De betere prijzen is voor 62% van de ondervraagden een goede reden om online hun aankopen te doen.

Vergelijken van kinderkleding (59%)

makkelijk kinderkleding vergelijkenJe kent het wel; je ziet in een winkel een leuk shirtje voor je zoontje, maar je wil nog even verder kijken. Vervolgens kom je in een andere winkel waar je hetzelfde shirtje ziet hangen voor €30,-. Maar hoe duur was het in die andere winkel nou ook alweer? Om dat uit te vinden zul je weer terug naar de vorige winkel moeten, die wel eens op 10 minuten loopafstand kan liggen :(.

Online is dit proces veel makkelijker. Je kunt gewoon verschillende vensters openen met verschillende kinderkledingwinkels en surfen maar. Mocht je hetzelfde shirtje tegenkomen kun je door een eenvoudige klik op de juiste tab de prijs vergelijken.

Deze reden wordt door 59% van de ondervraagden gebruikt als voordeel van het doen van online aankopen.

Groot en ruim assortiment (42%)

ruim assortiment kinderkledingEr is tegenwoordig zo een grote variatie aan online kinderkledingwinkels dat alles wat in de winkels te krijgen is ook online te vinden is. Het is soms nog wat lastig om de juiste winkels te vinden, maar wij als kinderkledingmaatjes.nl hopen hier een steentje aan bij te dragen. Op onze site vind je een verzameling van gerenommeerde kinderkledingwinkels. Zo krijg je snel een overzicht van het online assortiment.

Het uitgebreide assortiment is voor 42% van de ondervraagden een reden om online te kopen.

Goede online aanbiedingen (41%)

kinderkleding aanbiedingenIn de offline winkels heb je natuurlijk veel aanbiedingen, maar door de competitieve insteek van de online markt heb je er hier nog veel meer. Bij de meeste online winkels lopen op ieder moment wel aantrekkelijke aanbiedingen. Dit varieert van kortingen, gratis verzending of gratis producten bij je aankoop. De kortingen variëren van 20% tot wel 80% bij een grote online uitverkoop.

Door ons te volgen via social media blijf je op de hoogte van alle aanbiedingen bij de meeste gerenommeerde kinderkledingwinkels.

Uit onderzoek blijkt dat 41% van de ondervraagden dit een goede reden vonden om online aankopen te doen.

Wat vinden anderen? (40%)

wat vinden anderen van kinderkledingwinkelsJe vraagt niet snel aan andere winkelende mensen op straat wat ze van een bepaalde winkel vonden. Online kunnen mensen echter anoniem hun review of beoordeling van de winkel achterlaten. Dit kan tegenwoordig bijna op iedere kinderkledingwinkel of op sites die reviews van mensen verzamelen zoals ook kinderkledingmaatjes dit doet. Ook bij ons kun je je ervaringen met de winkels deze zodat anderen hiervan kunnen profiteren.

Mensen delen ervaringen zoals de levertijd, de kwaliteit van de kinderkleding en de service die ze na het ontvangen van de kinderkleding hebben ervaren.

Dit is dan ook voor 40% van de ondervraagden een reden om online kopen als een positief iets te zien.

Redenen om niet online te kopen

Er kwamen in het onderzoek ook redenen naar voren waarom mensen liever niet online hun aankopen willen doen, namelijk:

  1. Onzekerheid over de levering
  2. Is betalen wel veilig?
  3. Hoe moet ik bestellen?

 

Onzekerheid over de levering (58%)

In winkels in de stad kan je kindje de kleding eenvoudig passen in de daarvoor bestemde pashokjes. Online is dit uiteraard een stuk lastiger. Wat veel mensen daarom doen als oplossing is meerdere maatjes bestellen om het thuis te kunnen passen. Het retour sturen van je kinderkleding verloop tegenwoordig erg soepel, dus dit is een uitstekende optie.

Kijk ook eens op onze pagina over kinderkleding maten. Hier zie je diverse maattabellen die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste maat voor jouw kind. Op deze manier kom je er vaak wel uit en ben je er relatief zeker van dat de bestelde kleding ook gaat passen.

Daarnaast twijfelen mensen of de levering wel aankomt. Als je er echter voor zorgt dat je de kleding besteld bij een gerenommeerde kinderkledingwinkel komt dit erg weinig voor. Als je toch problemen hebt met de levering hebben deze winkels een standaard afwikkeling die voor de klant positief uit moet pakken.

Het belangrijkste is dus om te letten op de betrouwbaarheid van de winkel. Mocht de aankoop niet bevallen kun je het bij deze winkels altijd terugsturen. Daarnaast verloop de levering bij betrouwbare partijen in bijna alle gevallen uitermate soepel.

58% van de ondervraagden noemt dit als reden om in sommige gevallen de online aankoop niet te doen.

Verloopt de betaling wel veilig? (29%)

Als je jouw kleding besteld bij een gerenommeerde webwinkel hoef je jezelf over het algemeen geen zorgen te maken over je betaling. Bij bijna iedere kinderkledingwinkel is het tegenwoordig wel mogelijk om met iDeal te bestellen. Dit wordt door 6 op de 10 online klanten als de veiligste betalingsmethode ervaren (bron). Ook betalingen met Paypal zij uitermate veilig en ook nog eens heel snel.

Daarnaast kun je bij de meeste kinderkledingwinkels gebruik maken van betaalmethoden zoals acceptgiro en overboeking. Dit gaat buiten het online proces van de winkel om en wordt ook door veel mensen als een erg veilige methode gezien.

29% van de ondervraagden noemt dit als een discutabel punt om het internet. Als je echter rekening houdt met het bovenstaande loop je erg weinig kans op problemen.

Hoe moet ik bestellen?

Bij sommige online webshops is het nog niet zo duidelijk hoe de bestelprocedure werkt. Het is natuurlijk vervelend als je de kleding hebt gevonden die je wilt hebben en dat je het vervolgens niet voor elkaar krijgt de bestelling af te ronden.

Gelukkig wordt dit probleem steeds minder. Zeker bij gerenommeerde kinderkledingwinkels. hier kijken ze namelijk kritisch naar het bestelproces en evalueren ze dit proces met hun gebruiker. Hier weten ze namelijk dat de koper aan de hand genomen wil worden.

Een ingewikkelde bestelprocedure motiveert 13,2% van de ondervraagden om misschien niet online hun kinderkleding te kopen.

Conclusie

De mogelijkheid om thuis achter je eigen pc je aankopen te zien en de mogelijkheid om 24/7 je bestelling te doen worden gezien als de belangrijkste redenen om online te kopen.  Daarnaast zijn de concurrerende prijs, de mogelijkheid tot vergelijken en het assortiment voordelen die online tov. offline kinderkleding kopen heeft.

Mensen zien echter ook nadelen van het online  winkelen. Als je echter je gezonde verstand gebruikt om te bekijken of een webshop betrouwbaar is kom je al snel een heel eind. Bij gerenommeerde kinderkledingwinkels loop je erg weinig risico over een foutieve levering of een onveilige betaling. Daarnaast zijn de bestelprocessen bij deze winkels vaak goed geregeld wat steeds minder vaak leidt tot een mogelijke procedure.

Comments (2)

Laat een berichtje achter

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!